keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Seurakuntavaalit 2010

Seurakuntavaalit ovat 14. ja 15.11.2010.

Kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa ympäri Suomea evankelis-luterilaisen seurakunnan yli 16-vuotias jäsen voi äänestää oman seurakuntansa ehdokasta 1.-5.11.2010. Äänestyspaikoista ja niiden aukioloaikatauluista löytyy tietoa mm. netistä ja Risteys-lehdestä.

Sippolan puolen ennakkoäänestyspaikkoja:

Keskiviikkona 3.11. klo 12.00-13.30 Kaipiaisissa Elomaan talolla ja 14.00-16.00 Saverolla Polven Juustolassa. Blogia kirjoittaessani nämä ajat ovat jo ohi.

Torstaina 4.11. klo 13.00-15.00 Sippolan seurakuntatalolla.

Perjantaina 5.11. klo 12.00-15.00 Sippolan Salessa

Maanantaista perjantaihin 1.-5.-11. klo 9.00-18.00 mm. Anjalankosken seurakuntatoimistossa Inkeroisten seurakuntatalolla ja Kouvolan seurakuntatoimistossa Savonkatu 40:ssä.


Varsinaisina
vaalipäivinä 14. ja 15.11.2010
voi äänestää vain oman seurakunnan äänestyspaikoissa,

Anjalankosken seurakunnassa mm:


Sunnuntaina 14.11. klo 11.15-13.00 jumalanpalveluksen jälkeen Myllykosken kirkossa ja klo 17.00-20.00 Sippolan seurakuntatalolla.

Maanantaina 15.11. klo 9.00-11.00 Myllykoskella S-Marketissa ja viimeistään klo 15.00-18.00 Inkeroisissa seurakuntatalolla, katuosoite: Terholantie 4.









Matti Paakala ehdokkaana:


Kouvolan seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon minua voi äänestää kirjoittamalla valkoiseen äänestyslippuun numeron
22.

Anjalankosken seurakunnan seurakuntaneuvostoon minua voi äänestää kirjoittamalla oranssiseen äänestyslippuun numeron
70.


Lähdin taas vaaleihin mukaan. En malttanut enkä kärsinyt sivussakaan olla. Demokratian toteutuminen edellyttää äänestämistä ja tarpeellisen määrän ehdokkaita.


Toinen asia on, että mielestäni kuntaan ja valtioon verrattuna seurakunnalla on toiminnassaan enemmän sellaisia alueita ja asioita, joista ei äänestetä. Seurakuntaan kuuluminenkin on tai ainakin minun mielestäni pitäisi olla, uskon varassa. Seurakuntaan kuulutaan, jos uskotaan seurakunnassa julistettavaan sanomaan.

Sekin on muistettava, että kirkkoherran vaali järjestetään erikseen.

Kristitty voi Suomessa valita seurakuntansa kahdesta valtion kirkosta tai useista ns. vapaista suunnista. Luterilaisessa kirkossakin on lisäksi useita herätysliikkeitä, joiden toimintaan osallistumalla voi päästä sellaiseen joukkoon, jonka toiminnan uskoo olevan kristinuskon mukaista.

Seurakuntien nettisivuilta löytyy vaalikone, johon minäkin laittelin tietojani ja ruksailin vastausvaihtoehdoista mielestäni sopivimmat, vähiten sopimattomat tai ainakin jollain lailla perusteltavissa olevat.

Olen seurakunnakseni valinnut evankelis-luterilaisen seurakunnan ja kuten tämänkertaisten vaalien vaalikoneeseen olen laittanut, haluan vaikuttaa siihen, että seurakuntani hengelliselle työlle saadaan hyvät puitteet.

Teologista koulutusta minulla ei ole eikä kovin suurta muutakaan perehtyneisyyttä kristinuskon opinkappaleisiin. Toivon, että seurakunnassani julistetaan sellaista sanomaa, että voin uskoa sen olevan kristinuskon mukaista.

Talousasioihin, kiinteistöasioihin ja hallintoon liittyvää koulutusta ja kokemusta minulla mielestäni on.

Aiemmin evankelis-luterilaiseen kirkkoon ja seurakuntaan kuuluttiin paljon myös muodon vuoksi ja verokertymä oli vakaa. Näinä vuosina tilanne on nopeasti muuttumassa. Yhä yleisimmin seurakuntaan haluavat kuulua vain ne, jotka uskovat seurakunnassa julistettavaan sanoman.

Tilanteeseen sopeutuminen ja seurakuntien talouden tasapaino edellyttää jo seuraavalla nelivuotiskaudella entistä aktiivisempia seurakuntalaisia, talkootyötä, hyvää hallinnon organisointia ja monenlaista uudelleen asennoitumista.

Toivottavasti seurakuntalaiset onnistuvat äänestämään sopivat luottamushenkilöt seuraavalle nelivuotiskaudelle.

Ei kommentteja: